Odmiany - Ostra

FIREPIN

Owoc: 10-15 g, długości 18-20 cm i średnicy przy szypułce 2,5 cm. Owoce można zbierać na zielono (intensywny ciemnozielony kolor) i w fazie dojrzałości fizjologicznej po wybarwieniu na kolor czerwony.
Siła wzrostu: rośliny intensywnie rosną, krzaki są wysokie o drobnych liściach. Pokrój otwarty. Doskonałe wiązanie owoców w różnych warunkach pogodowych! Odmiana odporna jest na chłody; ostry smak zachowuje również podczas chłodnej pogody. Ze względu na intensywny wzrost wymaga regularnego nawożenia przez cały okres uprawy i większych dawek wody.
Typ uprawy: odmiana przeznaczona do uprawy w tunelach foliowych i szklarniach na podłożach organicznych.
Uwagi: Bardzo ostry smak owoców!!! Bardzo wysoki plon.

TORITO

 
Owoc: Owoc nieco mniejszy niż Furila, długości 15 cm , lecz o bardziej ostrym smaku. Zawartość kapsaicyny równomierna w całym owocu. Ciemnoczerwony kolor owoców. Nadaje się do suszenia, do słoików, a także jako przyprawa do wielu rodzajów potraw

FURILLA

Owoc: Odmiana o smaku ostrym. Zawartość kapsaicyny większa w komorze nasiennej, niż w ścianie zewnętrznej. Wyróżnia się pięknym długim, ostro zakończonym owocem - długości 20-25 cm. Szybko wybarwia się na kolor czerwony, krzak rośnie silniej niż u odmian typu block. Doskonała na przetwory, do słoików, a także na świeżo do sałatek.

ORIAS, TOSCANA, DEMON

 
Owoc: Odmiany długoowocowe dla przetwórstwa pół ostre (Orias), Toscana lub ostre (Demon). Szczególnie polecane jako dodatek do mieszanek sałatkowych lub do konserwowania w słoikach.
Ciasteczka Polityka prywatności Informacje prawne Polityka ciasteczek

Aktualności

Pokaz odmiany DUCOVERY - 15.06.2016 r.

więcej

Chcesz być na bieżąco informowany o nowych badaniach, wydarzeniach, nowościach produktowych i otrzymywać nasz newsletter? Kliknij tutaj